Over mij

Hallo, mijn naam is John Roelofs

systeemtherapeut/psycho sociaal therapeut.

Ik ben de trotse eigenaar van Buro Roelofs in Boekel met als specialisme gezins- en relatietherapie.

Een Buro zonder poespas, geen burocratie, geen lange wachttijden, geen vergaderingen maar vooral goede directe zorg. Zorg met humor, betrokkenheid en relativeringsvermogen. In mijn praktijk richt ik me op gezinnen en relaties in de breedste zin van het woord. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een individueel traject.

Mijn voorgeschiedenis in de zorg begon laat in de jaren zeventig. Als jonge man begon ik met werken in de verstandelijke gehandicapten zorg.  Later volgden nog andere opleidingen zoals de opleiding tot A verpleegkundige, B-verpleegkundige, Sociaal Academie, SPV opleiding en uiteindelijk de opleiding tot Gezins- en relatietherapeut.

Ik heb onder andere 25 jaar bij een GGZ gewerkt, jeugdzorg, volwassenzorg en ouderen zorg. Daarnaast heb ik ruime ervaringen met het doen van de 24-uurs bereikbaarheids diensten.Tijdens het werken in de jeugdzorg ontdekte ik dat het werken met systemen een grote toegevoegde waarde had. Maar al te vaak werd ingezoomd op de aangemelde cliënt. Ik was en ben van mening dat we het systeem nodig hebben.

Mensen overwinnen problemen eerder, als anderen die belangrijk voor hen zijn, daaraan meewerken. De bereidheid om bij behandelingen te worden betrokken, is vaak groot: gezinsleden van patiënten willen zelfs meer betrokken worden bij de behandeling. 

Naast het werken in mijn eigen praktijk ben ik nog werkzaam binnen de  specialistische GGZ als systeemtherapeut.

Neem nu contact op.
U zult zo snel mogelijk een reactie ontvangen.

Buro roelofs