Therapieën

Psychologische hulp bij verschillende klachten

Wanneer je niet goed in je vel zit, of met verschillende problemen kampt, is het soms lastig te herleiden wat de oorzaak hiervan is. Ik kan je daarom helpen om je klachten beter te duiden en te begrijpen. Samen gaan we in gesprek en kan ik, doormiddel van betrouwbare methoden en technieken, achterhalen waar de eventuele knelpunten liggen. Met een beter inzicht in deze knelpunten, kunnen we samen kijken naar duurzame oplossingen. Je kunt bij mij terecht voor psychologische hulp voor uiteenlopende klachten. Veel voorkomende klachten die ik door de jaren heen voorbij heb zien komen zijn de volgende:

  • overmatige stress
  • emotie regulatie problemen
  • rouwverwerking
  • angst /paniekklachten
  • somberheidsklachten
  • woon/werk/financiële problemen
  • onzekerheid

Hieronder zie je enkele belangrijke behandelwijze die ik biedt. Heb je vragen hierover, neem contact met mij op.

familie

Gezins/relatie therapie?

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s betrokken worden bij de therapie. Tijdens de therapie is er veel aandacht voor de onderlinge interactiepatronen en de verbetering hiervan. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele belangrijke afwezigen.

Uitgangspunt is dat een probleem of een (psychische) klacht nooit op zichzelf staat. De sociale, relationele en culturele context speelt altijd een rol. De leefsituatie en relaties – samen het systeem – hebben invloed op problemen. Tijdens de therapie wordt besproken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op het probleem en op alle betrokken. .

familie
psychologist

Verslavingszorg

Al heer wat jaren draai ik mee in de verslavingszorg en heb ik binnen mijn vakgebied veel ervaring op gedaan met het behandelen van cliënten met een verslaving. 

Een verslaving, van welk soort dan ook, kan door meerdere factoren tot stand komen. Zo speelt erfelijkheid een rol en is de een meer verslavingsgevoelig dan de ander.

Ook spelen persoonlijke problemen uit het verleden een rol die een gevoel van willen verdoven kunnen versterken. Tenslotte hangt een verslaving sterk samen met je omgeving en is het in kaart brengen van de omgeving en de belangrijke omgevingsfactoren, dan ook vaak de oplossing.

Relatie

Psychosociale zorg

Psycho sociale zorg kan je helpen met persoonlijke, familiale of psychologische moeilijkheden.

Hierbij kun je denken aan overmatige stress en overspannenheid, depressie, faalangst of andere klachten waardoor je geblokkeerd wordt in je dagelijkse functioneren.

Doormiddel van psycho sociale hulp kan ik je helpen met het normaliseren van heftige emoties, het verwerken van pijnlijke gebeurtenissen, het bieden van perspectief en ik kan je ondersteuning bieden op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Relatie

Neem nu contact op.
U zult zo snel mogelijk een reactie ontvangen.

Buro roelofs