Verslavingszorg

Verslavingszorg

Al heel wat jaren draai ik mee in de verslavingszorg en heb ik binnen mijn vakgebied veel ervaring op gedaan met het behandelen van cliënten met een verslaving. 

Een verslaving, van welk soort dan ook, kan door meerdere factoren tot stand komen. Zo speelt erfelijkheid een rol en is de een meer 

verslavingsgevoelig dan de ander. Ook spelen persoonlijke problemen uit het verleden een rol die een gevoel van willen verdoven kunnen versterken. Tenslotte hangt een verslaving sterk samen met je omgeving en is het in kaart brengen van de omgeving en de belangrijke omgevingsfactoren, dan ook vaak de oplossing. Om de omgeving in kaart te brengenen te gebruiken in de behandeling, wordt vaak gebruik gemaakt van systeemtherapie.

Een verslaving beperkt zich nooit tot een individu alleen, maar is trans-generationeel en heeft een grote impact op zowel de verslaafde als op zijn of haar gezin en directe omgeving.

Als verslaafde sta je er dus niet alleen voor. Door doelgericht naar het gehele systeem te kijken, factoren in kaart te brengen die wellicht het verslaafde gedrag veroorzaken of in standhouden, kunnen we samen kijken naar een oplossing en kunnen we de kans op het terugvallen in oude patronen verkleinen. 

Hoewel het overwinnen van een verslaving aankomt op eigen keuzes en beslissingen, help ik graag naar het zoeken van oplossingen, de juiste behandeling en het helpen inrichten van een nieuw leven zonder verslaving. Belangrijk bij dit proces is een open communicatie 

,aandacht aan zingeving en een doelgerichte aan pak in combinatie met het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Maak een afpraak

Verslaafd

Aandacht voor familie

Omgaan met iemand die problemen heeft met gokken, alcohol, drugs is voor veel mensen niet gemakkelijk. Vaak zijn er gevoelens van frustratie, onbegrip, boosheden verdriet. De omgeving maakt zich vaak ernstige zorgen en er kan sprake zijn van relationele spanning. 

Vaak ontstaan daarnaast ook allerlei problemen. Een verslaving heeft dus niet allen effect op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Ook de partner, kinderen, de familie en andere direct betrokkenen.

Daarom heb ik tijdens de behandeling op een aantal afgesproken momenten ook graag contact met dit systeem van de verslaafde. Doel van dit contact is het creëren van begrip en het verschaffen van inzicht in de ziekte verslaving.

Daarnaast maak ik graag tijd om met familie te praten over de ingrijpende gevolgen van de verslaving op hun eigen leven. Maar ook wil ik het hebben over het doorbreken van bepaalde gewoonten en patronen binnen de gezinsdynamiek om zo de verslaafde de beste kans op Herstel te geven.

Wat vinden onze cliënten?

Gelukt om clean te blijven

Ik dacht na mijn opname in de kliniek dat ik het weer alleen aan kon. Helaas was dat niet zo waardoor ik me aangemeld heb bij buro Roelofs. Sindsdien is het me gelukt om clean te blijven. ik ga weer naar meetings en heb ook weer contact met mijn ouders .

– Tom*

Ik heb weer vertrouwen gekregen in mezelf

John was niet veroordelend naar mij waardoor ik weer vertrouwen heb gekregen in mezelf. Zelfs zijn grappen ga ik missen.

– Guus*

Weer positief in het leven

Ik heb weer vertrouwen in mezelf gekregen waardoor ik weer positief in het leven sta.

– Marc*

* Er zijn fictieve namen gebruikt. De reviews zijn wel naar waarheid.

Neem nu contact op.
U zult zo snel mogelijk een reactie ontvangen.

Buro roelofs